Actualitate

Spitale pline de bolnavi de COVID-19. 320 noi cazuri în ultimele 24 de ore

Numărul de cazuri noi de COVID-19 se menține ridicat. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 320 de cazuri noi, au murit 11 oameni, iar 184 sunt la Terapie Intensivă.

 Au fost creșteri în toate județele, dar cea mai importantă a fost în Iași – 33 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Județul Iași ajunge astfel la 807 îmbolnăviri raportate. Cazuri numeroase sunt în Botoșani – 949, Vrancea – 893 și Neamț – 943.

O creștere semnificativă a avut loc în ultimele 24 de ore și în Brașov, unde bilanțul infectărilor ajunge a 1.148.

Cele mai afectate din țară rămân Suceava – 3.871 cazuri și municipiul București – 2.613.

Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală nu mai poate face internări încă de joi, toate cele 640 de locuri sunt ocupate.

Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din București este “plin, nu mai prididim cu internările, vin grupuri de zeci de persoane depistate în comunitate în București, zilnic, Călărași, Roșiori, Giurgiu etc.”, a precizat Simin Aysel Florescu, directorul medical al spitalului.

Până vineri, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.400 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.555 au fost declarate vindecate și externate.

1.484 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Premierul Ludovic Orban îi îndeamnă pe români să respecte regulile şi să se protejeze în contextul în care riscul de transmitere a noului coronavirus în comunitate a crescut semnificativ.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co