Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Structura moderna de gheata

Cea mai modernă structură de gheaţă din Europa este pregătită să-i primească pe cei mai buni alpinişti din lume în perioada 5 – 8 februarie, atunci când se va organiza Campionatul Mondial de Escaladă pe Gheaţă . Este vorba despre cele două panouri de concurs de la Buşteni, înalte de aproximativ  18 metri la care se lucrează pentru a fi pregătite aşa cum se cuvine la marele eveniment. Ieri , la Buşteni, a sosit şi instalaţia de refrigerare din Canada. La structura amplasată lângă pârtia Kalinderu a fost forfotă mare. Români şi americani au lucrat cot la cot pentru a monta instalaţia care va îngheţa structura de căţărare.
Gradul de dificultate a traseelor marcate in colosul de gheata artificiala i-a determinat pe specialisti sa declare ca la Busteni exista cea mai tare structura de catarare din Europa . Instalatia de  inghetare artificiala a fost adusa tocmai din Canada si costa peste 90 de mii de euro.
Dacă în anii trecuţi, în perioada desfăşurării Campionatului Mondial de Escaladă pe Gheţă, vremea nu a ţinut cu organizatorii, anul acesta concursul se va desfăşura în condiţii excelente indiferent  de temperaturile de afară, asta datorită instalaţiei de refrigerare. S-au creat toate condiţiile pentru alpinişti, iar aşteptările sunt pe măsură.
Peste 50 de atleti de talie mondiala vor incerca sa cucereasca titlul de castigator al Cupei Mondiale 2009. Premiile sunt  in valoare de 18 000 euro, iar pana in acest moment s-au inscris concurenti din 16 tari.
httpv://www.youtube.com/watch?v=F7IJO8NdG5U

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co