Actualitate

Telegondola luata cu asalt

Sute de turişti aleg zilnic să urce la Cota 1400 cu telegondola. Motivul: stau confortabil şi în călătoria lor au parte de o privelişte minunată. Instalaţia pe cablu este luată cu asalt în weekend, dar şi în această perioadă, când elevii sunt în vacanţă. Telegondola funcţionează pe parcursul programului în mod continuu şi astfel nu se stă la coadă, un lucru apreciat de turişti, care vor să ajungă cât mai repede pe munte.
Telegondola funcţionează zilnic între orele 8.30 şi 17.00, excepţie făcând ziua de marţi atunci când este revizie tehnică, iar programul mai scurt: respective de la ora 12 la 17. Pentru adulţi preţul unui bilet dus – întors costă 18 lei, iar pentru copii tariful este de 9 lei. Instalaţia pe cablu face legătura între cota 998 şi cota 1400. Are o capacitate de 1700 de persoană pe oră, acesta fiind şi motivul pentru care turiştii nu stau la coadă. Mai nou, s-a amenajat şi o parcare modernă în zonă, iar drumul până la instalaţia de transport a fost asfaltat.
Proiectul telegondolei din Sinaia face parte dintr-un amplu program de dezvoltare al domeniului schiabil al staţiunii.Instalaţia pe cablu a fost construită de către o firmă din Austria, are 35 de gondole cu o capacitate de 8 persoane pentru fiecare cabină. Lungimea traseului este de 1.310 metri, telegondola urcând la o diferenţă de nivel de 442 metri.
httpv://www.youtube.com/watch?v=74vZMZ8tZ5g

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co