Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Vizita Arion la Sinaia

Reprezentanţii a 5 ţări europene şi ai Inspectoratului Şcolar Prahova au finalizat vizita din cadrul proiectului ARION, ieri, la Sinaia. Vizitele de studiu pentru factorii de decizie din domeniul educaţional şi formării profesionale s-au desfăşurat şi în staţiunile de pe Valea Prahovei. Proiectul s-a derulat pe parcursul a cinci zile şi fiecare a avut câte o temă. La Sinaia, a fost aleasă tema culturală, iar conducerea Colegiului «Mihail Cantacuzino» s-a asigurat că oaspeţii vor avea parte de momente deosebite. Aşa că reprezentanţii unităţii de învăţământ i-au plimbat pe invitaţi la Peleş, la Mănăstirea Sinaia şi la Cazino. Aici, li s-a pregătit şi o surpriză. Tinerii de la Palatul Copiilor din Ploieşti au urcat pe scenă şi au oferit un spectacol de zile mari.
Invitaţii din Marea Britanie, Italia, Franţa, Turcia, Polonia şi România s-au simţit excelent la Sinaia. Au venit pentru prima dată în România şi au rămas impresionaţi de ospitalitatea românilor şi de mâncarea tradiţională.
După vizita la Cazino, delegaţia a fost condusă la Colegiul «Mihail Cantacuzino», acolo unde au fost prezentate şcoala şi activităţile elevilor. Oaspeţii au rămas impresionaţi de rezultatele excelente ale liceenilor şi i-au felicitat. Vizita ARION s-a desfăşurat în perioada 29 martie-4 aprilie. Invitaţia a fost făcută de profesorul Gheorghe Matei, reprezentantul Inspectoratului Şcolar, prin autoritatea centrală de implementare a proiectelor de cooperare europeană. Invitaţii au vizitat diferite obiective turistice şi unităţi de învăţământ, pentru a vedea condiţiile bune în care învaţă elevii români  şi rezultatele excepţionale obţinute la concursuri şi olimpiade.
ARION este una dintre cele mai vechi iniţiative ale Uniunii Europene în domeniul cooperării în educaţie.
httpv://www.youtube.com/watch?v=1_vjVU_GqWE

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co