Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Vizita importanta la Busteni

Joi, la Braşov, a fost semnat contractul privind organizarrea, în 2013, a Festivalului Olimpic al Tineretului European. După încheierea actului, Guido de Bondt, preşedintele Comitetului Olimpic European şi Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, au venit să viziteze oraşul Buşteni. Cei doi, au luat masa tot în staţiune şi au fost întâmpinaţi aşa cum se cuvine de primarul Emanoil Savin. Oaspeţii au avut parte de o primire tradiţional – românească, cu pâine şi sare, dar şi cu lăutari. Şi vremea a fost bună, aşa că cei doi, au au admirat în voie peisajul. Gazda a primit şi daruri din partea preşedintelelui Comitetului Olimpic European şi a preşedintelui Comitetului Olimpic Român.
Guido de Bondt şi Octavian Morariu au servit prânzul într-un stil rustic. De pe masă nu au lipsit slănina şi ceapa, şoriciul, zacusca, branza cârnaţii afumaţi, caşul şi salamul uscat. Bunătăţile româneşti nu au fost mâncate oricum, ci pe muzică populară. Guido de Bondt, preşedintele Comitetului Olimpic European este din Franţa şi a luat pentru prima dată masa în acest stil. A fost încântat de ospitalitatea edilului şef din Buşteni şi a precizat că va reveni în staţiune cu prima ocazie. Special pentru invitaţi, Emanoil Savin a compus pe loc o melodie…
Pasul făcut la Braşov a fost unul important pentru oraşele care vor organiza festivalul olimpic al tineretului european din 2013. Festivalul este cel mai important eveniment din România după 1981, când s-au defăşurat Jocurile Mondiale Universitare.
La ediţia din 2013 a Festivalului şi-au anunţat prezenţa 44 de state europene, numărul de participanţilor fiind de 1.400.
httpv://www.youtube.com/watch?v=EdTgI0xAJ_A

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co