Actualitate

Zi aniversara

506. Acestia sunt anii pe care Campina i-a aniversat pe 8 ianuarie de la prima sa atestare documentara de la 1503. Descoperirea a fost făcută de ing. Silviu Dan Cratochvil, autorul celei de-a doua monografii a oraşului, în registrele vigesimale de la Braşov.
Au avut loc o serie de manifestari desfasurate la Casa Tineretului si la Muzeul Memorial B.P. Hasdeu.
Au fost lansate  volumele Dinamica populatiei in arealul adiacent municipiului Campina si Dinamica petrolului in arealul adiacent municipiului Campina, ambele scrise de tanarul cadru didactic campinean Nicolae Geanta. Inginerul Ion Filipas a tinut o prelegere cu titlul Campina – leagan al petrolului mondial.
Prezentarea a fost facuta de directorul Casei Tineretului, Florin Buda. Au luat cuvantul primarul Horia Tiseanu, profesorul Gherasim Rusu Togan, inginerul Gheorghe Ionescu si scriitorul Nicolae Geanta.
Au mai fost organizate doua expozitii. Una de carte: Petrolul vazut de autori campineni si cea de-a doua, de arta plastica, cu lucrari din patrimoniul municipiului realizate in cadrul taberei de pictura Campina, dragostea mea.
Incepand cu orele 17.00, Muzeul Memorial B.P. Hasdeu  a gazduit un recital extraordinar de pian, sustinut de tanara si geniala pianista campineana Diana Ionescu.
httpv://www.youtube.com/watch?v=8z7BLPTY0xg

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co