Actualitate

Zilele Siguranţei Rutiere Michelin

Timp de două zile Michelin a organizat, la Florești,  evenimentul ”Zilele Siguranţei Rutiere Michelin”, care a reunit deopotrivă mai mulţi specialişti în siguranţă rutieră precum şi șoferi sau simplii oamenii, care zi de zi devin participanți la trafic.

În cursul celor două zile ale evenimentului, participanţii au avut ocazia să se implice în toate activităţile de siguranţă rutieră organizate în fiecare spaţiu şi să interacţioneze cu experţi în siguranţă rutieră precum pilotul de raliu, Titi Aur  care a pus la dispoziția doritorilor simulatorul de impact frontal și răsturnare, pentru a se putea observa pe viu importanța purtării centurii de siguranță, care face diferența între viață ți moarte.

Una dintre atracţiile evenimentului a fost și simulatorul de condus, creat de Michelin special pentru a atrage atenţia tinerilor asupra pericolului de a conduce cu anvelope uzate sau depresurizate şi pentru a promova o atitudine responsabilă la volan. În acest fel, tinerii şoferi au putut experimenta consecinţele unui comportament iresponsabil într-o situaţie fără riscuri reale. Simulările au fost afişate pe ecrane mari pentru ca şi publicul să vadă rezultatele.

”Zilele Siguranţei Rutiere Michelin” fac parte din proiectul european Road Safety for Young People in Europe  lansat în iunie 2009 şi coordonat de Grupul Michelin cu sprijinul Comisiei Europene. Proiectul  reflectă angajamentul Michelin de a susţine o mobilitate durabilă care este mai sigură pentru toată lumea, în special pentru tineri care reprezintă şi cel mai vulnerabil grup demografic. Statisticile artă că accidentele rutiere sunt o problemă  globală responsabilă pentru 1,2 milioane de decese şi 50 de milioane de vătămări pe an. În fiecare an, în medie, aproape 5.000 de tineri de vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani sunt ucişi în accidente rutiere în Uniunea Europeană.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co