Actualitate

Ziua Internațională a donatorilor de sânge

Zilnic, medicii prahoveni, reușesc să salveze oameni din gherele morții cu ajutorul persoanelor  cu suflet care donează sânge. Astăzi, de Ziua internațională a Donatorului de Sânge, Centrul de transfuzii sanguine din Ploiești a ținut să le mulțumească donatorilor fideli, care prin gestul lor repetat de omenie au reușit să redea speranță în viețele multor oameni.

Fie că s-au lovit și ei o dată în viață cu nevoie de sânge pentru un apropiat al lor, fie că pur și simplu sunt altruiști din fire, donatorii fideli trec periodic pragul Centrului de Transfuzii Sanguine din Ploiești, conștienți că cineva va fi salvat de la moarte cu gestul lor.

Special pentru donatorii fideli, mai mulți tineri de la centrul Concordia au organizat un mic spectacol instrumental.

Din păcate numărul persoanelor cu suflet care donează sânge  este la ora actulă cu mult mai mic față de necesar. Așa se face că rezervele de sânge sunt pe sfârșite.

Cei care doresc să doneze sânge  trebuie să aibă vârsta între 18 și 62 de ani, greutatea – minim 58 kg la fete și 60 kg la băieți, să aiba tensiunea arterială în parametrii normali și să nu aibă boli cornice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co