Actualitate

Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor

Cu ocazia Zilei Mondiale a Consumatorilor, reprezentanţii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Prahova vine cu veşti proaste: de la începutul anului şi până ]n prezent, a curs cu reclamaţii, venite din partea prahovenilor cărora li s-au încălcat drepturile. Oamenii sunt nemulţimiţi în principal de prestatorii de servicii, de transportatorii privaţi şi publici, de serviciile bancare, dar şi de  serviciile de telefonie fixă şi mobilă şi de operatorii de cablu.

Mulţi prahoveni s-au văzut nedreptăţiţi şi în ceea ce priveşte sistemul bancar. 30 de persoane au făcut reclamaţii la OPC, fie pentru că s-au trezit că plătesc aceeaşi dobânda ca la începutul acordării creditului, deşi ar fi trebuit să scadă, fie că sunt plătitori de taxe de pe urma unui cont care a fost închis. Oricare ar fi cauza, însă, oamenii încep să-şi cunoască drepturile şi să ia atitudine.

Probleme mari sunt şi pe segmentul de alimentaţie publică. Comisarii OPC au descoperit nereguli majore în special în magazinele de la ţară.

Pe primele două luni ale anului, au fost primite 397 de reclamaţii, dintre care au fost soluţionate 285. Tot de la începutul anului, inspectoii OPC Prahova au organizat 721 de acţiuni de control, fiind aplicate 296 de sancţiuni.Valoarea amenzilor a fost de 884.000 de lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co