Actualitate

1 Decembrie, la Ploiești

Vremea rea nu i-a impiedicat pe mulți ploieșteni să participe la festivitățile organizate cu ocazia Zilei Naționale a României.
Sute de persoane au înfruntat de 1 Decembrie ninsoarea și vântul puternic pentru a asista, în special, la parada militară.
Mulți părinți și-au adus și copiii. Evenimentele au debutat în fața Catedralei “Sfântul Ioan Botezătorul” cu prezentarea onorului și intonarea imnului național. A fost oficiată apoi o slujbă religioasă, după care, rând pe rând, autoritățile prezente au venit la microfon pentru a rosti scurte discursuri.
Primarul municipiului, Adrian Dobre și prefectul județului Mădălina Lupea, au venit din aceeași direcție, pentru că au stat amândoi lângă Catedrală, în vreme ce Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean a sosit din stradă, de unde a preferat să asiste, la manifestări.
Oficialitățile au vorbit despre semnificația Zilei de 1 Decembrie și despre eroii acestui neam. Au fost depuse coroane de flori, după care a urmat cel mai așteptat moment al zilei: parada militară!
În aplauzele publicului, au defilat trupele terestre, precum și autospecialele din dotarea Armatei, Jandarmeriei, Pompierilor și Serviciului Român de Informații.
Sărbătoarea a continuat în Parcul “Mihai Viteazul”, unde punctele de atracție au fost cazanele de fasole cu ciolan.

Oamenii s-au așezat la coadă pentru a prinde o porție din mâncarea tradițională de 1 Decembrie. Mâncarea aburindă le-a încălzit oamenilor trupurile, iar muzica populară, care nu a lipsit din program, sufletele.
Pe scena amenajată în mijlocul parcului au urcat câțiva artiști, care au interpretat cele mai îndrăgite cântece ale românilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co