Actualitate

10.000 de rezervări pe litoral pentru prima săptămână după 1 iunie

Românii au luat deja cu asalt agenţiile de turism pentru rezervări „acasă, în România”, însă „destinaţia-vedetă”, cu aproximativ 10.000 rezervări pentru prima săptămână după 1 iunie, rămâne Litoralul românesc.

Așa că, iată, după o lungă perioadă de restricţii de călătorii, stare de urgenţă şi stare de alertă, a sosit timpul pentru „starea de vacanţă”.

Pe lângă litoral, românii mai preferă staţiunile montane şi balneare, Delta Dunării, Transilvania, Maramureş, Muntenia sau Banat.

Totodată, reprezentanții din turism spun că recomandările şi studiile promovate de reputaţi medici şi cercetători, conform cărora apa sărată a mării distruge virusul, transformă vacanţa la mare, anul acesta, în terapie şi medicament.

Operatorii din industria HoReCa susțin că nu vor majora tarifele, deşi au susţinut prin investiţii proprii costurile necesare implementării măsurilor de protecţie şi siguranţă pentru turişti.

Tarifele pe litoral pentru luna iunie sunt estimate la 180 de lei/camera, cu mic dejun/noapte la Eforie, la 200 de lei/camera cu mic dejun /noapte la un hotel de 3 stele la Mamaia și la 200 – 300 lei /apartament de vacanta/noapte, în Mamaia.

La acelaşi tarif de 200 de lei pe cameră cu mic dejun pentru o noapte ne putem caza, în schimb, la un hotel de 4 stele în sudul Litoralului, în iunie, de exemplu în Venus sau Olimp.

Reprezentanții din turism le recomandă turiştilor români să îşi contacteze agentul de turism, pentru a face rezervări, mai ales că lunile iulie şi august se anunţă deja foarte aglomerate, cu tarife pe care le regăsim acum mai mici chiar decât anul trecut, în timp ce iunie şi septembrie au oferte cu adevărat special.

Conform estimărilor Federaţiei, în acest an, românii vor rămâne în România pentru vacanţe din precauţie şi din nevoia de siguranţă, iar contextul graniţelor care continuă să rămână închise favorizează circulaţia turistică în ţară.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co