Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

1,3 milioane de euro pentru exproprieri

Opt milioane de lei, adică 1,3 milioane de euro, trebuie să plătească Primăria Ploiești pentru exproprierile de terenuri pe care le presupune realizarea legăturii rutiere dintre Gara de Sud și Gara de Vest. Costul total acestui proiect se ridică la aproximativ 30 de milioane de euro.
Din acești 1,3 milioane de euro, majoritatea banilor vor merge în special către CFR, UZUC şi o firmă de imobiliare aflată în reorganizare, care au în proprietate terenurile aflate pe traseul noii artere rutiere.
Aceasta va pleca de la Gara de Vest, în continuarea străzii Libertăţii, trecând apoi pe lângă parcul din zonă și traversând o parte din terenul fostei rafinării Columbia.
Șoseaua ajunge apoi în strada Sondelor pe lângă fosta Secţie de Poliţie nr. 4 şi apoi continuă până în faţa Gării de Sud pe Depoului.
Construirea arterei rutiere va afecta unele clădiri și terenuri aflate de-a stânga şi de-a dreapta ei, aflate în proprietatea UZUC și respectiv CFR.
Proiectul prevede exproprierea unor terenuri cu o suprafaţă totală de 23.695 de metri pătraţi şi a unor clădiri totalizând 2.326 metri pătraţi.
Există și şase terenuri cu suprafețe relativ reduse, deţinute de persoane fizice, precum și alte 39 de bunuri – terenuri sau clădiri – aflate în proprietatea unor persoane juridice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co