Actualitate

200 de pompieri chemați la audieri în dosarul imaginilor ascunse de la Colectiv

Aproape 200 de pompieri vor fi audiați în următoarele zile la Serviciul Omoruri din Capitală în dosarul imaginilor care au surprins intervenția de la clubul Colectiv, au precizat surse judiciare pentru Digi24.

Astfel, toți pompierii și angajații Serviciului de Ambulanță București-Ilfov care au intervenit în noaptea de 30 octombrie 2015, la incendiul de la clubul Colectiv, vor fi audiați la Serviciul Omoruri din Capitală în ancheta deschisă după publicarea imaginilor cu operațiunea de salvare.

Audierile sunt programate să se desfășoare pe parcursul unei luni, au mai precizat aceleași surse judiciare.

Audierile au loc la mai bine de o jumătate de an de la apariția imaginilor filmate chiar de către subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București-Ilfov, ajuns la locul dezastrului.

Videoul, cu o durată de 20 de minute, nu a fost pus la dispoziția procurorilor care au investigat de la început cazul tragediei de la Colectiv. Într-o explicație ulterioară, în cadrul unei conferințe, șeful Inspectoratului pentru Situații de urgență București-Ilfov, Orlando Șchiopu, care a intervenit la clubul bucureștean, a spus că știa despre existența acestei înregistrări, însă nu a văzut-o niciodată până în momentul în care a fost publicată.

Chiar Orlando Șchiopu a fost surprins pe imagini în timp ce înjură victimele din Colectiv în momentul intervenției.

Procurorii militari au deschis, la câteva zile după apariția imaginilor, un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, sustragere sau distrugere de probe, în legătură cu intervenţia autorităţilor la incendiul din clubul Colectiv, dar şi cu privire la ascunderea de către pompieri a înregistrării.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co