Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

A început bacalaureatul

Emoții mari pentru absolvenţii de liceu. Astăzi a început examenul de Bacalaureat. Prima probă a fost cea de Limba şi Literatura Română. Pe lângă exercițiile de gramatică, elevii de la profilul real au avut de caracterizat un personaj din Ion Creangă, Marin Preda sau George Călinescu. În schimb, la uman, subiectele au fost mai dificile. Liceenii au avut de scris despre relaţia dintre două personaje într-un roman interbelic.

In Prahova, aproximativ 6.500 de candidaţi, dintre care 5.690 sunt din promoţia curentă, au susţinut prima probă scrisă din cadrul examenului maturității. Alături de ei au fost și părinții lor care i-au așteptat nerăbdători în curtea școlii.

În acest an lucrările scrise vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul. Această măsură este o premieră și a fost luată acum câteva zile, prin ordin de ministru. Elevii vor susține mâine proba la limba maternă, iar miercuri pe cea obligatorie a profilului. Vineri este programată proba la alegere. Afişarea rezultatelor va avea loc luni, 6 iulie, până la ora 12, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, între orele 12 şi 16. Rezultatele finale vor fi afişate pe 10 iulie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co