Actualitate

Accident cu parapanta

Un zbor de plăcere cu parapanta s-a transformat într-o cădere în gol de la aproximativ 30 de metri. Un medic rezident ginecolog din Târgovişte a venit în weekend la munte pentru a încerca un zbor cu parapanta. A plecat de la Cota 2000 din Sinaia, însă la aterizare a avut gninion. O pală de vânt i-a închis aripa, iar tânărul de 30 de ani s-a prăbuşit pe pământ. Imediat, a fost chemat un echipaj al ambulanţei şi unul SMURD, pentru a-i acorda îngrijiri medicale parapantistului. Turiştii, care se aflau la acea oră pe aleea Castelului Peleş au rămas îngroziţi.
Pentru că parapantistul s-a lovit destul de rău, la Sinaia a fost chemat un elicopter SMURD pentr a-l transporta la Spitalul Floreasca din Capitală.
Tânărul din Târgovişte s-a ales cu fracturi la umăr şi lovituri puternice la cap. A fost norocos, deoarece aventura sa se putea sfârşi tragic. Deşi avea experienţă, parapantistul nu a mai avut ce face satunci când vântul i-a închis aripa.
Locul unde tânărul din Târgovişte a căzut este o zonă frecventată de parapantişti. Foarte mulţi aleg să aterizeze în poieniţa din faţa Castelului Peleş datorită frumuseţii peisajului, dar şi pentru adrenalina oferită de curenţii de aer. Cu toate astea, orice manevră greşită poate duce la un accident.
httpv://www.youtube.com/watch?v=IBE2eImNN04

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co