Actualitate

Afacere cu măști neconforme. Șeful Unifarm, acuzat de mită

Dosar penal și control judiciar pentru 60 de zile în cazul lui Eugen Adrian Ionel, șeful companiei de stat Unifarm, Acesta este acuzat că ar fi cerut mită de la o firmă 760.000 de euro, în luna martie, pentru a facilita achiziția de măști și combinezoane pentru combaterea pandemiei de coronavirus, deși măștile erau neconforme.

Directorul general al Unifarm, aflat în funcție din 2012,  ar fi cerut – potrivit DNA- 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca Unifarm să atribuie un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu virusul COVID 19, mai exact 250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale. Contractul a fost atribuit fără a respecta nici o procedură, potrivit procurorilor.

1 milion de măști livrate și receționate în prima tranșă de Unifarm nu erau însă măști chirurgicale, ci măști de protecție neconforme cu standardele stipulate în contract.

Negocierea s-a realizat între directorul general Ionel Eugen Adrian și intermediar, la un restaurant din municipiul București, mai arată procurorii DNA.

Din cauza faptului că firma nu a achitat intermediarului nici o sumă din procentul de 18% convenit, șeful Unifarm a decis rezilierea unilaterală a contractului, susține DNA.

Procurorii arată că afacerea a produs un prejudiciu în valoare de aproape 2,4 miliioane de lei în patrimoniul Companiei Naționale Unifarm SA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co