Actualitate

Ancheta in cazul toxiinfectiilor

Anchetă în cazul suspiciunilor de toxiinfecţie alimentara suferita de mai mulţi elevi din Prahova. Imediat cum s-a dat alarma, la Scoala Elena Doamna Ploiesti s-a deplasat o echipa compusa din reprezentanti ai Direcţiilor de Sănătate Publică Prahova, Sanitar Veterinară, ai Poliţiei şi ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului. A fost demarată o ancheta epidemiologica privind loturile de lapte/corn distribuite, conditiile de pastrare si manipulare pana la momentul consumului. De asemenea, o echipa formata din reprezentanti ai DSVSA si OPC s-a deplasat la fabricile producatoare pentru prelevarea de probe de lapte si corn.
Programul nu a fost însă suspendat, astfel că elevii au primit în această dimineaţă lapte şi corn. Între timp, loturile suspecte au fost retrase. Rezultatele de la laborator vor fi gata peste cinci zile, iar după aceea se vor dispune şi sancţiunile care se impun.
Firma care asigură laptele în şcoli a mai fost implicată într-un scandal şi amendată cu 40 000 de lei. În aprilie 2012, Direcţia Sanitar – Veterinară anunţa că trei adulţi şi 63 de copii au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat produse distribuite prin programul “Lapte şi corn”. Se pare că s-au îmbolnăvit după ce au consumat laptele respectiv, infestat cu stafilococ auriu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co