Actualitate

Animal ranit, recuperat de jandarmi

Jandarmii montani din Buşteni au recuperat aseară un exemplar mascul de capră neagră. A fost găsit lângă cascada Urlătoarea într-o stare jalnică. Avea multe fracturi şi leziuni, iar jandarmii l-au luat cu mare atenţie şi l-au coborât la marginea pădurii. I-au chemat într-un suflet pe reprezentanţii Parcului Natural Bucegi în speranţa că se poate face ceva pentru vindecarea animalului.
Imediat au apărut şi reprezentanţii Parcului Natural Bucegi. S-au uitat cu atenţie la ţap şi s-au hotărât să-l ducă la medicul veterinar pentru a-i acorda ajutorul. Animalul era lovit şi avea ambele picioare de pe partea dreaptă fracturate. Specialiştii i-au apreciat şi vârsta: aproximativ 5 – 6 ani.
Capra neagra se distinge prin agilitate, putind face salturi de pina la 2 m inaltime si 6 m lungime. Chiar si pe stinci abrupte, poate atinge o viteza de 50 km/ora. În timpul lunilor de vara, caprele negre cutreiera pajistile alpine de la altitudini de peste 1800 metri. Cel mai probabil exemplarul găsi aseară în Buşteni a căzut de la înălţime, dovada fiind loviturile care le avea pe corp. Rămâne de văzut dacă medicii veterinar îl vor putea salva. Dacă nu, animalul va fi eutanasiat pentru a-I fi curmată suferinţa.
httpv://www.youtube.com/watch?v=TyUbjXWnsno

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co