Actualitate

Apicultura, în pericol!

Una dintre cele mai vechi ocupații din lume este în pericol în țara noastră. Apicultorii au mari probleme din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Nu pierd doar bani, din cauza producțiilor de miere de rapiță și de salcâm foarte reduse. Din lipsa de hrană, albinele mor pe capete.

Vremea foarte ploioasă le-a răpit albinelor sursele de hrană și, în consecință, acestea nu prea mai ies din stupi. Nu au mers la cules de polen cu lunile. Probleme mari sunt și în interiorul stupilor, unde, tot din lipsa hranei, albinele mature au început să canibalizeze puietul.

Din păcate pentru apicultori, nici perioada următoare nu se anunță a fi una propice acestei ocupații străvechi. Vremea rece și ploioasă va lăsa locul secetei. Unii apicultori, precum domnul Constantin, au intervenit la timp pentru a salva albinele. Altfel ar fi avut pierderi și mai mari.

Iuliana este la început în apicultură. A moștenit pasiunea de la unchiul său, dar până acum nu a prea avut noroc. Dacă producția de miere de tei va fi una foarte bună, apicultorii ar mai salva situația. Doar că vremea încă nu e așa cum ar trebui și nici Guvernul nu a dat vreun semn că ar acorda vreun ajutor crescătorilor de albine. Ori, spun ei, efectele acestui an dezastruos pentru apicultură vor fi resimțite pe termen lung.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co