Actualitate

Aproape 3000 de străini

Inspectoratul General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Prahova, la ceas aniversar. Instituția sărbătoreşte, astăzi, 135 de ani de la atestarea documentară a primului act normativ care reglementa regimul străinilor în România „Legea asupra străinilor“, publicată în Monitorul Oficial în 1881.

În prezent, Inspectoratul General pentru Imigrări are în componenţă, la nivel central şi în fiecare judeţ al ţării, servicii sau birouri care lucrează în interesul cetăţenilor străini şi al comunităţii noastre, cu atribuţii în admisie şi reglementarea dreptului de şedere, încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor, prevenirea şi combaterea şederii ilegale şi a muncii nedeclarate, pe teritoriul României.

La sfârşitul primului trimestru al anului 2016, în evidenţele Serviciului pentru Imigrări Prahova sunt înregistrate 2863 de persoane, dintre care 1488 provin din state terţe (cei mai mulţi provin din Moldova, Turcia, China, Rusia, Siria, Filipine) şi 1375 din state membre UE, SEE şi Confederaţia Elveţiană ( Italia, Germania, Austria şi Franţa).

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa în judeţ sunt: căsătorie cu cetățeni români, angajare, studii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co