Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Aproape patru candidați pe un loc, la Colegiul Militar din Breaza

Astăzi, la Colegiul Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza, a avut loc examenul scris, din cadrul concursului de admitere în clasa a IX-a a învățământului liceal militar, sesiunea mai-iunie 2018.
Acesta a fost un test grilă de verificare a cunoştinţelor la limba şi literatura română şi la matematică, la care candidații au aflat rezultatul pe loc.
Inițial, au fost peste 1.000 de elevi care au dorit să urmeze cursurile acestui liceu militar, dar mai bine de jumătate au picat la testarea psihologică sau la probele sportive. La examenul scris de astăzi au ajuns doar 404 elevi, care s-au întrecut pentru cele 119 locuri scoase la concurs. Anul acesta, băieții și fetele au concurat pe locuri comune.
Candidații au fost însoțiți de părinți la examen, care i-au așteptat la poarta instituției. Orașul s-a aglomerat, iar mașinile au umplut străzile din zona liceului militar.
Emoțiile nu s-au terminat aici. Ponderea punctajului la testul grilă este de 50% în calculul mediei finale de admitere. Vor fi luate în considerare și media generală obţinută la evaluarea naţională, dar şi cea de absolvire a claselor V – VIII. Candidații vor afla abia în iunie dacă au fost admiși la acest colegiu militar. Cei interesați pot consulta subiectele, baremele de corectare și rezultatele pe site-ul instituției.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co