Actualitate

Arkan, dresorul de lei renumit în Europa, a ajuns la Ploiești

Hunyadi Arkan, român și ungur în egală măsură, iubește leii așa cum își iubește propriii copii. De fapt asta și reprezintă pentru el, copiii lui. Își spune educator de animale, și nu dresor, pentru că metodele lui nu au niciun fel de duritate, stimulând doar aptitudinile înnăscute ale leului. Nu se teme de ei, deși știe că a sta printre animale periculoase reprezintă un risc. Și-a cumpărat un teren în Ungaria, unde se va retrage împreună cu animalele sale dragi, atunci când leii vor îmbătrâni și vor fi nevoiți să se pensioneze.
De mâine, circul lui Arkan își va deschide porțile și pentru ploieșteni, însă nimeni de aici nu va putea vedea ce știu cu adevărat să facă leii lui. O lege absurdă, inițiată de fostul deputat Remus Cernea și intrată în vigoare de anul trecut, interzice spectacole de circ cu dresură de animale sălbatice. Singurele lucruri permise sunt doar prezentarea și expunerea lor. Frustrarea nu este numai a celebrului dresor, ci și a spectatorilor, care vor să vadă în arena circului dresură de lei, tigri, zebre, cămile, așa cum știm circul tradițional.
Hunyadi Arkan este însă un luptător și ne spune că a demarat o campanie de strângere de semnături pentru schimbarea legii. Și este convins că va reuși să ofere din nou românilor spectacole fascinante cu leii săi, dar și cu celelalte animale ale circului.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co