Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Astăzi se reia programul Rabla plus

Programul Rabla Plus se reia de astăzi, iar bugetul alocat acestuia este de 198 de milioane de lei, care reprezintă 30.000 de prime de casare, a anunțat ministrul Graţiela Gavrilescu. Potrivit estimărilor sale, proiectul va aduce în parcul naţional 50.000 de maşini noi introduse pe piaţă.
Gavrilescu a precizat că în acest an centenar Guvernul a alocat, prin Ministerul Mediului şi Administraţia Fondului de Mediu, o suplimentare pentru bugetul programului Rabla, iar cele 30.000 de prime de casare noi sunt destinate atât pentru persoane fizice, cât şi pentru cele juridice.
Fiecare român care doreşte să-şi cumpere o maşină nouă va putea să-şi caseze o maşină veche primind o primă de casare de 6.500 de lei, la care se poate adăuga suma de 1.700 de lei, în cazul în care persoana respectivă îşi doreşte să achiziţioneze un autovehicul hibrid sau se mai poate adăuga şi suma de 1.000 de lei, în cazul în care cetăţeanul doreşte să achiziţioneze un autovehicul al cărui motor are o emisie de 98 de grame la suta de kilometri, după formula veche.
Grațiela Gavrilescu a mai spus că își dorește ca numărul de prime de casare şi numărul de maşini noi introduse pe piaţă să fie în creştere în fiecare an pentru a asigura reducerea poluării.
Programul Rabla Plus se află la cea de-a 14 ediţie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co