Actualitate

Atac terorist simulat în Sinaia

Acțiune fără precedent în Sinaia. La sediul Primăriei a fost simulat un atac al unei grupări infracționale ce amenință cu declanşarea unui dispozitiv exploziv improvizat. Conform scenariului, în urma unui control de rutină al poliţiei locale în trafic, un autoturism a fost oprit. Șoferul, extrem de agresiv, a fost reținut. Ceilalți ocupanți ai mașinii au deschis focul asupra forțelor de ordine, iar trupele specializate au intervenit imediat. Unul dintre indivizi, a intrat în sediul primăriei, acolo unde a şi a lăsat acolo un bagaj ce conținea un dispozitiv exploziv.

După ce trupele speciale au intervenit în forţă şi au neutralizat infractorul, a venit rândul pirotehniștilor să identifice dispozitivul amplasat în sediul primăriei. Cu ajutorul aparatelor de ultimă generaţie, aceştia îndepărtează rucsacul suspect şi îl distrug prin explozie. Exerciţiul tehnico tactic demonstrativ a fost un succes, iar el a putut fi urmărit în direct pe un ecran amplasat în fașa primăriei.

În fiecare moment, trupele specializate sunt pregătite pentru intervenții rapide și sigure, însă atenționează că e nevoie și de un anumit comportament în rândul cetăţenilor. Pentru a evita pericolele, e bine ca aceştia să ştie că, în cazul în care găsesc colete suspecte, nu trebuie să se apropie de ele, în nici un caz să le deschidă, ci din contră, să anunţe imediat la 112. Iar dacă se află în zona de intervenţie a pirotehniştilor, trebuie să se îndepărteze.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co