Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Au stat la coadă, pentru a dona sânge

Preoții și cadrele medicale din Câmpina au colaborat pentru a organiza o campanie de donare de sânge. Au răspuns, astfel, apelului făcut de conducerea Centrului de Transfuzii Ploiești, care are nevoie de rezerve pentru mini-vacanța de trei zile lucrătoare, de Sfânta Maria. A fost prima acțiune organizată în această formulă. Preoții au convins un număr impresionant de oameni să doneze sânge, în special din comunele învecinate, iar la fel au procedat și cei de la Fundația Medi’s.

S-au făcut două liste, iar rezultatul a fost că numărul celor care ar fi vrut să doneze a fost aproape dublu față de numărul pungilor. În plus, enoriașii au fost aduși cu microbuzele la primele ore ale dimineții și nu au avut altceva de făcut decât să se așeze la coadă. Pentru cei mai mulți a fost prima dată când donau sânge și nu cunoșteau procedurile.Mulți câmpineni au fost sunați de organizatori să nu mai plece de acasă, deoarece nu mai pot dona, cu promisiunea că vor fi puși pe listele de așteptare pentru campaniile viitoare. Același lucru i s-a întâmplat și managerului Călin Tiu. Trecând peste faptul că nu au fost respectate programările, iar oamenii au stat în picioare, la coadă, ore în șir, campania poate fi considerată un succes.

Este remarcabil că sute de oameni din Câmpina și localitățile învecinate au dorit să-i ajute pe alții, donând sânge. Este un semnal că astfel de acțiuni ar trebui făcute mult mai des, în al doilea municipiu al județului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co