Actualitate

Bani cu iz penal

Percheziţii, astăzi, şi ale procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. 5 descinderi au fost organizate la persoane şi la sediul unor societăţi comerciale din municipiile Bucureşti, Ploieşti şi Oneşti, acţiunea vizând un grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.
S-a stabilit că prin intermediul a 7 societăţi comerciale, suspecţii au creat circuite comerciale fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat. În baza facturilor fictive de achiziţii emise de firmele „fantomă”, administrate de către suspecţi, a fost dedus în mod nelegal TVA şi s-au sustras de la plata impozitului pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de 8.288.277 lei. De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar nelegal şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 34.000.000 lei.
În vederea recuperării prejudiciului sunt în curs de derulare procedurile de aplicare a sechestrului asigurator pe mai multe bunuri imobile, până la concurenţa prejudiciului creat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co