Social

Boala cu complicaţii grave sau chiar mortală

În perioada sărbătorilor, când consumul de carne de porc și alte tipuri de carne poate crește este foarte important să se facă controale pentru depistarea trichinelozei. Direcția Sanitar Veterinară Prahova informează cetățenii despre pericolul care se poate ascunde în carnea pe care o consumăm de sărbători.

Trichineloza poate fi o boală serioasă, iar riscurile de îmbolnăvire apar în principal prin consumul de carne infectată, în special carne de porc sau vânat care nu a fost gătită corespunzător. În cazuri severe, infecţia poate duce la complicații grave, afectând sistemul nervos sau inimă.

Trichineloza este o boală parazitară care poate fi transmisă prin consumul de carne infectată. Trebuie să ne asigurăm că sursele din care achiziționăm carnea sunt sigure și că aceasta este inspectată corespunzător. De asemenea, gătirea corectă a cărnii la temperaturi adecvate poate ajuta la distrugerea paraziților.

Este foarte importantă să fim precauţi și să ne asigurăm că sursa din care provine carnea, este una de încredere şi de asemenea, că aceasta este bine gătită, iar dacă există suspiciuni de infectare, este recomandat să consuntaţi un medic, în cel mai scurt timp posibil.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co