Actualitate

Bogdan Toader: Guvernul nu a luat încă o decizie în privința autostrăzii Comarnic-Brașov

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a dezmințit, pentru Valea Prahovei TV, informațiile vehiculate în presă conform cărora Guvernul României ar fi luat, în mod unilateral, decizia de a renunța pentru parteneriatul cu Banca Mondială pentru construcția autostrăzii Comarnic-Brașov.
Președintele Consiliului Județean Prahova a explicat că există două variante de realizare a proiectului construirii autostrăzii Comarnic-Brașov, respectiv parteneriatul cu Banca Mondială și parteneriatul public-privat. Întrebat care dintre cele două posibilități ar fi de preferat, Bogdan Toader a explicat că nu se poate pronunța, deoarece nu deține toate datele pe baza cărora Guvernul va decide spre care opțiune se orientează.
Bogdan Toader a mai spus că, în general, varianta parteneriatului cu Banca Mondială este „un lucru cert, se derulează mai greu, dar, până la urmă, se identifică rezultatul foarte clar”. El a adăugat că nu cunoaște în detaliu cum funcționează un parteneriat public-privat, pentru că nu a lucrat în acest domeniu.
În această lună, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, anunțase renunțarea la parteneriatul cu Banca Mondială, însă aceasta din urmă a precizat că „nu a primit o notificare oficială din partea Ministerului Transporturilor privind colaborarea pentru autostrada Ploieşti-Braşov”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co