Actualitate

BOR nu scapă de impozitare

Ideea unui plan de impozitare a Bisericii Ortodoxe Române a dat naștere multor controverse, ori de câte ori se încerca schițarea unui plan de aplicare a ei.
Chiar Eugen Teodorovici, fost ministru de finanţe şi acum consilier al premierului Tudose, a deschis o astfel de discuție în 2015, “la o masă” cu Patriarhul. Atunci, i-a spus acestuia, indirect, că într-un viitor foarte apropiat trebuie să discute despre acest subiect și că va gasi o formulă pe care atât Biserica, cât si şi populaţia să o primească foarte bine.
Acum, Teodorovici revine cu un plan concret. Mai exact, propunerea pe care o are în vedere este identificarea, de comun acord cu Biserica Ortodoxă Română, a activităţilor economice care pot fi impozitate, urmând ca banii să rămână tot în gestionarea Bisericii, însă să fie cheltuiţi în domenii pe care statul le decide. Teodorovici a adăugat că sunt şi alte zone din care statul poate scoate bani, dar pe care Biserica „nu le îndrăgeşte”, iar în aceste condiţii „trebuie să înteleagă şi să aleagă”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co