Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Brezenii s-au îmbrăcat în ie, pentru a sărbători Centenarul

La Breaza, Centenarul a fost sărbătorit de ziua Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, care coincide cu Ziua Internațională a Iei și Sânzienele.
Toate aceste sărbători și-au găsit locul în programul zilei de 24 iunie, care s-a dovedit a fi un eveniment frumos, decent, bine organizat, bazat pe tradiție și calitate. Dimineața a fost dedicată eroilor neamului, în memoria cărora au fost susținute un ceremonial religios și unul militar, la monumentul ”Vulturul”, din Breaza de Jos.
Brezenii, reprezentanții autorităților locale și politicienii prezenți au urmărit evoluția celor în uniformă, slujba preoților de pomenire a eroilor și înălțarea baloanelor tricolore.
În fața Primăriei au fost expuse standuri cu ii tradiționale, cusute de femeile din localitate. Ele au fost admirate de miile de vizitatori care s-au perindat toată ziua prin zona amenajată special pentru această sărbătoare.
Brezenii și turiștii au făcut fotografii cu Sânzienele, au admirat modelele sofisticate ale iilor, au mâncat fructe de mare sau tradiționalii mici cu muștar.
Foarte multe brezence au respectat dress code-ul impus de organizatori și au venit la festival îmbrăcate în iile de acasă, cusute de mamele sau bunicile lor. Pe parcursul întregii zile, pe scenă au urcat ansambluri folclorice din zonă, care au dansat și au cântat cu bucurie.
După o prezentare de modă a Ritei Mureșan, seara a aparținut artiștilor consacrați: Florica Jinga și Fuego, care au fost prezentați de cunoscutul realizator de televiziune Cristi Brancu.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co