Imobiliare Valea Prahovei
Educatie = Viitor

Bronz internațional pentru un LMV-ist

Avem un olimpic internațional. Theodor Cucu de la Colegiu Național Mihai Viteazu din Ploiești a cucerit medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. Aflată la a doua participare la această competiţie, Ioana Bouroş de la Colegiul Naţional „Costache Negri” din Galaţi a cucerit medalia de argint. Din lot au mai făcut parte elevi din Cluj și Timișoara.
Olimpiada Internaţională de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiţii internaţionale de ştiinţe, este un concurs structurat pe două niveluri: o probă individuală şi o probă pe echipe.

Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare lingvistică explicită prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi. La ediţia din acest an, desfăşurată  în perioada 25 – 30 iulie, în India au participat peste 150 de concurenţi din 31 de ţări de pe toate continentele.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co