Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Burse pentru elevii romi

Agenţia Naţională pentru Romi a lansat recent concursul naţional de burse de studiu  pentru semestrul 2 al anului de învăţământ 2008 – 2009, beneficiarii fiind elevii romi. ONG-ul Uniunea Romilor Carpatini a primit vestea cu bucurie, deoarece tinerii romi de pe Valea Prahovei se pot înscrie în cadrul pragramului şi pot obţine bursele de studiu. Concursul face parte din cadrul proiectului „Educaţia copiilor romi – calea spre un loc de muncă stabil” şi se adresează elevilor din clasele a-VII-a şi a VII-a, dar şi liceenilor.
Proiectul Agenţiei Naţionale pentru Romi promovează măsuri specifice, complementare sistemului de învăţământ, în scopul facilitării accesului la informaţie a copiilor romi. Scopul acordării acestor burse este creşterea nivelului de educaţie al copiilor romi din mediul rural şi urban în vederea includerii viitoare a acestora pe o piaţă a muncii modernă şi flexibilă. Totodată, Agenţia Naţională pentru Romi a lansat şi concursul pentru ocuparea unor posturi de mentori, acolo unde vor avea prioritate persoanele cu abilităţi de consiliere şi mediere. În Sinaia există deja un mediator sanitar şi a fost găsit şi unul pentru învăţământ. Aceştia se ocupă de toate problemele care se ivesc în comunitatea romă. Acum, mai rămâne ca posturile să fie ocupate în Buşteni  şi în Azuga.
Pentru proiectul privind acordarea burselor deja s-au înscris doi elevi. Tinerii sunt aşteptaţi la Departamentul Romilor din cadrul Primăriei Sinaia pentru a intra în posesia formularelor necesare şi pentru a le completa. Procesul de selecţie în vederea acrodării burselor de studiu se va realiza în baza dosarelor de înscriere şi a unui interviu. De asemenea, şi cei care vor să se înscrie pentru posturile de mentori din Buşteni şi Azuga sunt aşteptaţi la Primăria din Sinaia penetru a-şi depune candidatura.
httpv://www.youtube.com/watch?v=N70GSLb4J3w

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co