Actualitate

“Cabane vechi din Bucegi”

Iubitorii muntelui au la dispoziție o inedită expoziție de grafică și fotografie care poate fi admirată în această perioadă la Centrul de Vizitare al Parcului Natural Bucegi “Alexandru Beldie” din stațiunea Bușteni. Cătălin Manoliu, fost meteorolog la Vârful Omu, și Jean Bocu, cel mai în vârstă salvamontist care încă mai activează în masivul Bucegi, doi dintre cei mai cunoscuti oameni de munte, dar și mari iubitori și cunoscători ai naturii, și-au unit forțele și oferă publicului o expoziție mixtă de grafică și fotografie cu lucrări rare și foarte valoroase. Tematica realizată de Cătălin Manoliu, sau “Moșu” așa cum îl cunosc iubitorii muntelui, cuprinde ilustrarea grafica a cabanelor din munții Bucegi, unele datând de la sfârșitul secolului XIX, altele dispărute în acest moment.
Una dintre cele mai valoroase lucrări este cea care ilustrează (la 04.19 pe brut) “Cuibul Reginei Maria” de la Sinaia, un foișor în care aceasta petrecea ore întregi admirând frumusețile naturii din zonă și care, din păcate, în acest moment nu mai există. Iar dacă ideea unei astfel de expoziții a venit oarecum ușor, lucrările au fost realizate în peniță și creion cu minuțiozitatea artistului-bijutier.
Expoziția, care dovedește că valoarea unor creații artistice nu constă doar în talent ci și într-o bună cunoaștere a muntelui, poate fi admirată la Centrul de Vizitare al Parcului Natural Bucegi, situat lângă telecabina din Bușteni, zilnic, cu excepția zilei de marți, între orele 09.00 și 17.00, iar accesul este gratuit

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co