Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Calea mai scurtă

Prahovenii care vor avea drum spre sud-estul țării vor avea la dispoziție un nou pod la Agigea. Podul Apolodor care face legătura între partea de Nord a portului și partea de Sud, a ajuns la faza testelor de punere în siguranță. În aceste zile zeci de caminoane vor traversa canalul Dunăre-Marea Neagră pe cele patru benzi rutiere ale structurii.

Lucrările la cel mai mare pod hobanat din țară au început în anul 2011, timp în care au fost date mai multe termene de finalizare. Execuția a fost dificilă și a impus condiții deosebite de lucru, fiind executat cu montaj în consolă peste canal fără ca circulația pe apă să fie întreruptă mai mult de câteva ore.

Structura podului este una impresionantă realizată după planuri vechi de 20 de ani. Conform planurilor, conducătorii auto vor putea urca pe partea de nord a podului direct de pe autostradă, iar în partea de Sud vor utiliza un drum din localitate, ce urmează a fi realizat.

Podul va fi utilizat în special de șoferii autovehiculelor de mare tonaj care transporta marfă. Având în vedere etapa în care se află podul, din decembrie ar putea fi deschis circulației.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co