Actualitate

Câmpinenii ar putea fi obligați să-și sterilizeze câinii

Amenzi pentru cei care nu își sterilizează câinii din curte și pentru cei care îi abandonează pe străzi.
Asta își doresc iubitorii de animale care au participat la dezbaterea publică privind viitorul maidanezilor din Câmpina.
În curând va fi scos la licitație serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân, iar Primăria a dorit să știe dacă există propuneri cu privire la acest proiect de hotărâre.
Membrii Asociației Arca lui Norocel au avut un bun prilej să îşi susțină ideile în fața celor pe care îi critică de luni întregi pentru relele tratamente aplicate câinilor aflați în adăpostul public.
La manifestare au participat, pe de o parte, iubitorii de animale, respectiv Ioana Rosenberg, Iulia Burloiu și Sorina Rînciog, cunoscute câmpinenilor pentru activitatea dedicată sterilizării și adoptării câinilor și pisicilor fără stăpân.
De cealaltă parte a baricadei s-au aflat primarul, secretarul, administratorul public, juriștii Primăriei și câțiva consilieri locali. Întâlnirea a început tensionat, cu acuze grave din partea voluntarilor care susţin că la Câmpina nu se respectă legile și că în adăpostul public câinii mor pe capete din cauza bolilor și se mănâncă între ei pentru o bucată de carne. Spiritele s-au mai calmat spre finalul discuției și s-a ajuns la concluzia că sterilizarea câinilor este singura soluție pentru eradicarea fenomenului. Voluntarii au propus chiar sancționarea celor care nu își sterilizează câinii din curte. Propunerea a fost agreată de cei prezenți. Printre aceștia s-a numărat și consilierul PSD Constantin Cândea, care este președintele Comisiei Juridice a Consiliul Local și care a promis că va elabora un proiect de hotărâre în acest sens. De asemenea, conducerea Primăriei va căuta un spațiu spre a-l oferi Asociației Arca lui Norocel, unde membrii acesteia vor putea trata și steriliza câinii, cu ajutorul unor medici veterinari din București. Propunerile înaintate de iubitorii de animale vor fi incluse în proiectul de hotărâre, iar consilierii locali vor decide dacă le iau sau nu în considerare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co