Actualitate

Cerneală din lacrima istoriei, la ,,Victor Slăvescu”

În organizarea directorului Nicoleta Sevastian, o lecție de literatură și de istorie a avut loc în prag de Centenar al Marii Uniri, la Liceul Tehnologic Adminstrativ și de Servicii Victor Slăvescu, din Ploiești. Ziua a debutat cu intonarea imnului național
Într-una dintre sălile de clasă, în prezența elevilor și a profesorilor care purtau ii și cocarde tricolore, prolificul Nicolae Petrescu-Redi, 67 de ani, a avut un motiv întemeiat să-și lanseze al 24-lea volum, ”Cerneala din lacrima istoriei”, la unitatea de învățămănt ploieșteană.
Cartea de poezii și aforisme, ne dezvăluie în versuri și pilde o cale de ieșire din labirintul unei lumi degradate și bolnave. În lectura actriței Doina Ghițescu, rândurile lui Popescu-Redi au prins parcă viață, toată asistența aplaudând cu entuziasm momentele interpretate.
Membră a Ansamblului Ciocârlia, colaborator al Teatrului de revistă Constantin Tănase și al Teatrului Național București, actriță de film și de teatru, voce la teatrul radiofonic, actrița le-a făcut o imensă surpriză elevilor: fiecare dintre ei a primit o carte, pe măsura pregătirii și aptitudinilor lor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co