Actualitate

Ciolacu, plângere la Consiliul de Combatere a Discriminării împotriva lui Iohannis

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a depus, luni, plângere împotriva preşedintelui Klaus Iohannis la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării. Totul în urma afirmaţiilor şefului statului cu privire la așa-zisa înţelegere dintre social-democraţi şi UDMR pentru autonomia Ţinutului Secuiesc.

“Klaus Iohannis, 2014: ‘Cum poate cineva să afirme în spaţiul public că cineva vrea să rupă Ardealul sau să ducă la o învrăjbire a ardelenilor împotriva oltenilor. Astea sunt cretinisme. Aşa ceva nu ai voie să spui’. Cu toate acestea, Iohannis a putut. În 2020. Din disperarea de a ascunde incompetenţa, lipsa soluţiilor concrete, prostia şi corupţia Guvernului pe care îl conduce. Acesta este motivul pentru care am depus azi plângere împotriva lui Klaus Iohannis la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării. Preşedintele trebuie să răspundă pentru acuzaţiile grave de incitare la ură pe care le-a făcut, fără să aibă o minimă probă”,

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, săptămâna trecută,  proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc și a susținut că PSD a ajutat UDMR să treacă acest act normativ în Camera Deputaţilor. Șeful statului a revenit cu precizări referitoare la acest subiect.

Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii se va întruni marţi pentru a solicita SRI un punct de vedere referitor la declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis din data de 28 aprilie cu privire la adoptarea tacită a proiectului UDMR legat de autonomia Ţinutului Secuiesc.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co