Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Comarnicul, afectat de alunecarile de teren

Situaţie disperată în oraşul Comarnic. Mai multe zone au fost afectate de calamităţi şi pământul o ia pur şi simplu la vale. Administraţia locală a făcut nenumărate adrese către Consiliul Judeţean, însă până acum lucrurile au rămas în acelaşi stadiu. Strada care uneşte Comarnicul de Secăria se numără printre drumurile judeţene afectate de precipitaţiile abundente şi de topirea zăpezii. Dacă nu se va interveni rapid cu lucrări de consolidare, locuitorii din Secăria nu vor mai putea circula pe Drumul Judeţean 101 A. Fundaţia acestuia a cedat, pământul  prăbuşindu-se printre pilonii din beton construiţi în urmă cu 10 ani pentru consolidarea terenului. În momentul de faţă au apărut mai multe crăpături în covorul asfaltic, crăpături care sunt destul de mari.
Practic, acest drum, care măsoară 8 kilometri, este singurul care leagă Comarnicul de Secăria. Dacă reprezentanţii Consiliului Judeţean nu vor reîncepe lucrările, cetăţenii din Secăria vor fi nevoiţi să parcurgă peste 60 de kilometri pentru a ajunge acasă. Majoritatea lucrează în Comarnic şi Sinaia, iar dacă drumul se rupe, oamenii vor fi nevoiţi să meargă pe DN1 la Câmpina, iar apoi să urmeze drumul către Valea Doftanei, drum care se parcurge în mai bine de 3 ore.
În Comarnic crăpăturile din covorul asfaltic nu sunt singurele probleme. Mai multe familii privesc neputincioase cum alunecările de teren ajung aproape de fundaţia locuinţelor. Se tem de ploi abundente şi de cutremure, pentru că oricând ar putea rămâne fără un acoperiş de-asupra capului. De câţiva ani buni, pereţii caselor se crapă, tencuiala pică, uşile nu se mai închid, iar parchetul se umflă. Se luptă cu morile de vânt. Oamenii au reparat de mai multe ori locuinţele, însă după fiecare plaoie o iau de la capăt. În zadar, însă….Singura lor speranţă stă în fondurile de la autorităţile judeţene, fonduri care până în momentul de faţă nu au venit…
Administraţia locală a făcut nenumărate apeluri la Consiliul Judeţean pentru a primi fondurile necesare consolidării terenurilor. Conform studiilor de fezabilitate întocmite de Primărie, pentru efectuarea lucrărilor  sunt necesare 50 de miliarde lei vechi,  bani de care bugetul local al oraşului Comarnic nu dispune.
httpv://www.youtube.com/watch?v=e12Lir7_88s

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co