Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Constituționalitatea legilor privind bunurile publice, pe masa CCR

Curtea Constituţională a României dezbate sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra modificărilor aduse Legii administraţiei publice locale privind bunurile proprietate publică.
În sesizarea transmisă, pe 13 iulie, Cărții Constituționale, șeful statului precizează că Senatul, în calitate de for legislativ decizional, a adoptat legea într-o formă substanţial diferită faţă de Camera Deputaţilor, fiind introduse noi dispoziţii. Acestea vizează realizarea inventarului bunurilor ce alcătuiesc domeniul public al unităţii administrativ-teritoriale, dar şi aspecte legate de concesiunea terenurilor din domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, fiind eliminate prevederile privind procedurile şi circuitul documentelor necesare în procesul de adoptare a hotărârilor consiliului local.
Iohannis consideră că prin forma adoptată de Senat legea se îndepărtează de scopul ei iniţial, în sensul de voinţă politică a autorilor propunerii legislative. Ea diferă și de forma adoptată de Camera Deputaţilor, întrucât cea mai mare parte a modificărilor adoptate de Senat se referă la realizarea inventarului bunurilor aparţinând domeniului public al statului.
Șeful statului apreciază că actul normativ încalcă, prin modul în care a fost adoptat, principiul bicameralismului, cu consecinţa neconstituţionalităţii legii în ansamblul său și solicită Curții Constituționale să constate că legea este neconstituţională în ansamblul său.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co