Sanatate

Consumul de cartofi prăjiți crește sansele de deces prematur

Modul în care gătim mâncarea pe care o consumăm este esențial pentru sănătatea noastră. Potrivit unui studiu al nutriționiștilor americani, persoanele care consumă cartofi prăjiți de cel puțin două ori pe săptămână își dublează șansele să moară prematur în comparație cu cei care încearcă să evite cartofii prăjiți, notează CNN.
Oamenii de știință americani au făcut un studiu pe 4.440 de persoane cu vârste cuprinse între 45 și 79 de ani, pe o perioadă de 8 ani, pentru a studia osteoartrita. În urma cercetării, au decis să aprofundeze efectul pe care îl are consumul de cartofi aspra organismului.
Deși mulți dintre noi știau că mâncatul de cartofi prăjiți ar putea fi un obicei nesănătos, până acum informațiile legate de acest domeniu sunt „foarte limitate”.
Participanții la studiu au fost împărțiți în două categorii bazate pe cât de des consumă cartofi săptămânal. Pe parcursul a 8 ani, 236 de participanți au murit.
După ce au fost analizate obiceiurile culinare ale celor care și-au pierdut viața, cercetătorii au observat că cei care mâncau cartofi prăjiți de două-trei ori pe săptămână își dublau șansele să moară prematur, spre deosebire de cei care nu mâncau cartofi prăjiți.
Nutriționiștii ne liniștesc însă afirmând că această legumă – cartoful – este foarte sănătoasă, nu are grăsime, sare sau colesterol și are mai mult potasiu decât o banană. Mai mult decat atât, prin consumul unui cartof pe zi, ne asigurăm o treime din necesarul zilnic de vitamia C.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co