Actualitate

Contrabandă… „la tren”  

Metodă igeniosă găsită de cei certați cu legea. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a 19 inculpaţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Potrivit anchetatorilor, În perioada noiembrie 2015 –ianuarie 2017, inculpaţii au desfăşurat  activităţi de preluare, desfacere, deţinere, depozitare şi vânzare, atât pe raza judeţului Prahova, dar şi în alte judeţe ale ţării, de ţigarete cunoscând că acestea proveneau din contrabandă.
Fiecare membru avea rolul bine stabilit. Aprovizionarea cu ţigarete era realizată prin metoda cunoscută generic de  către inculpaţi „la tren”  ce presupunea existenţa unei legături cu un cetăţean din Republica Moldova, pasager pe ruta feroviară Chişinău/Bucureşti, care introducea ilegal ţigaretele pe teritoriul României. Ulterior introducerii în ţară, pe timp de noapte, sacii de ţigarete de contrabandă erau aruncaţi din tren, fiind preluaţi de către inculpaţi.
Prejudiciul creat este în valoare de 900.000 lei, în cauză fiind luate măsuri asiguratorii asupra a 11 imobile, precum şi a sumelor de 62.638 lei şi 800 euro, aparţinând inculpaţilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co