Actualitate

Coronavirusul a pus autoritățile pe jar

Deși până acum în Prahova nu avem niciun caz suspect de coronavirus, autoritățile sunt în alertă.
La nivelul județului au fost luate o serie de măsuri speciale.
Astfel, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești au fost sistate vizitele aparținătorilor la pacienții internați.
Efectuarea consultațiilor și a controalelor se va face exclusiv în cabinetele din ambulatoriu.
Este obligatorie efectuarea triajului epidemiologic pentru personalul medical și cel auxiliar.
Chiar dacă spitalul dispune de măști, halate, mănuși și botoși de unică folosință, a fost luată măsura demarării în regim de urgență a procedurilor pentru completarea acestora cu necesarul pentru alte șase luni.
Direcția de Sănătate Publică Prahova pune la rândul său, în aplicare, măsurile decise de către Ministerul Sănătății, care vizează monitorizarea persoanelor venite din China și Italia. Reprezentanții DSP Prahova spun că au identificat deja mai multe locații care pot fi transformate în centre de carantină, dacă va fi necesară o astfel de măsură. La nivel național s-a creat o adevărată isterie, farmaciile fiind golite de măști chirugicale, iar magazinele, de alimentele de bază.
Și în Prahova, multe persoane poartă, în spațiile publice, măști chirurgicale.
Însă, oamenii spun că nu pentru a se apăra de coronavirus ci, de gripă. Ieri, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență.
Edilul a cerut verificarea periodică a unităților de învățămînt din municipiu, pentru a se asigura că acestea sunt dotate cu produse pentru igienă.
De asemenea, s-a hotărât ca în școlile și grădinițele din Ploiești, precum și în instituțiile publice din subordinea Primăriei să fie montate dozatoare cu dezinfectant.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co