Actualitate

Cu sau fără mașini din Bulgaria?

Mașinile înmatriculate în Bulgaria ar putea dispărea de pe șoselele românești. Parlamentarii vor ca toate autoturismele să fie înscrise în țară. Proprietarii vor avea dreptul să circule cu ele cel mult 90 de zile. Costurile mici de achiziție, înscriere și asigurare au făcut ca peste o sută de mii de români să aducă în țară autoturisme de toate mărcile.
Pentru că nu există o evidență clară a mașinilor cu numere de Bulgaria, proprietarii și-au permis să fugă de răspunderea în caz de accident. Așa se face că alți șoferi și-au plătit singuri reparațiile mașinilor pentru că nu au beneficiat de despăgubire.
Deși nu achită taxă de primă înmatriculare în România și nici impozite, proprietarii de mașini bulgărești circulă ca orice alt șofer român. Acest fapt îi nemulțumește pe cei care contribuie financiar, constant, la bugetul de stat.
Dacă proiectul parlamentarilor va deveni lege, cel mult 90 de zile vor avea la dispoziție proprietarii ca să înscrie mașinile în România. Altfel, ar putea răspunde penal.
Propunerea legislativă a atras și nemulțumiri, dar dacă va fi considerată constituțională, atunci toți proprietarii de mașini cu numere de Bulgaria vor fi obligați să înmatriculeze vehiculele in țară.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co