Actualitate

Culturi distruse de hoții de fier

Necazurile se țin lanț la Lipănești. După o toamnă secetoasă și o iarnă cu temperaturi deosebit de scăzute, în urma căreia agricultorii s-au trezit cu recolte mici în primăvară, problemele continuă, și asta nu pentru că vremea a fost neprielnică, ci din cauza hoților de fier vechi. Zeci de agricultori s-au trezit cu culturile distruse după ce, persoane necunoscute, au săpat zeci de metri,  pentru a scoate din pământ o conductă dezafectată. Oamenii sunt disperați. Spun că sunt dezamăgiți de se întâmplă în comuna lor dar și că nu-și permit să repare distrugerile provocate.

Oamenii caută ajutor la poliție sau primărie.

Edilul localității a luat poziție  încă de acum doi ani. Încercarea de a interzice în localitate activitatea centrelor de colectare de fier vechi s-a lovit de un proces în instanță intentat de proprietarii centrelor de colectare. Primarul însă nu s/a lăsat intimidat, așa că este decis să pună capăt furturilor de fier vechi dar și să sistemze funcționarea centrelor.

În Lipănești funcționează cinci centre de colecatre de fier vechi. Pentru fiecare kilogram de fier, se oferă cel mult un leu.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co