Actualitate

Cum își riscă viața în fiecare zi locuitorii din Bănești

Podul de piatră vechi de peste Râul Doftana stă să se prăbușească. De patru ani, de când unul dintre piloni s-a dărâmat, circulația a fost interzisă pe aici, însă oamenii din Bănești nu au efectiv alt drum pe care să treacă și își pun viața în pericol.
Varianta pentru cei care sunt totuși conștienți de riscurile pe care și le asumă traversând podul în pericol de prăbușire este să folosească maxi-taxi pentru mai puțin de un kilometru de mers pe jos. Demersurile pentru demolarea podului vechi s-au făcut de circa patru ani, însă reprezentanții direcției de cultură județene s-au opus cu vehemență, aceștia arătând că podul are valoarea istorică. Din păcate, degradarea avansată a podului face aproape imposibilă restaurarea lui. Pentru a ieși din impas și a rezolva problema deplasării pietonale, primarul Băneștiului, George Stoica, a reușit să găsească o altă soluție.
Podețul, care va costa 1.600.000 de lei, se va construi în paralel cu podul de piatră și va putea fi folosit de pietoni, dar se va putea circula și cu bicicleta, motocicleta sau ATV-ul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co