Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

“Cumințenia pământului”, transferată

Opera lui Constantin Brâncuși, “Cumințenia pământului”, a fost transferată de la Muzeul Cotroceni la Muzeul Băncii Naționale a României. Decizia a fost luată de Ministerul Culturii și Guvernul României, împreună cu proprietarii operei de artă, pentru a face sculptura mai ușor accesibilă publicului larg. Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, spune că această campanie pentru “Cumințenia pământului” reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte naționale menite să protejeze și să salveze patrimoniul național dar și să întărească solidaritatea dintre stat și societate.

Achiziția operei are loc printr-un efort al statului român, dar și al cetățenilor: suma de cinci milioane de euro a fost alocată deja de Guvern și e nevoie ca șase milioane de euro să fie colectate prin subscripție publică până, cel târziu, pe 30 septembrie. Până acum, din contribuțiile voluntare a unor persoane fizice și juridice s-au strâns mai putini de 250 de mii de euro.

„Cumințenia pământului” va putea fi admirată gratuit începând de joi, 16 iunie, până pe 8 iulie, de luni până vineri, în intervalul 10:00-18:00.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co