Actualitate

Daniel Petre, trimis in judecata

Veste proasta pentru Daniel Petre, fostul director executiv adjunct la Direcția Economică din cadrul Consiliului Județean Prahova și ulterior director executiv în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea sa în judecată, în stare de arest la domiciliu fiind acuzat luare de mită.
Conform rechizitoriului, in perioada aprilie – mai 2012, Daniel Petre a primit în mod repetat, de la o persoană, denunțător în cauză, în total 50.000 lei, să facă demersuri pentru favorizarea unei societăți comerciale la care denunțătorul avea interese economice, în sensul atribuirii unei lucrări privind modernizarea unui drum județean, finanțată din fondurile Consiliului Județean Prahova.
De asemenea, inculpatul a promis că va face demersuri și în legătură cu efectuarea cu prioritate a plăților către această societate și suplimentării cu 20% din valoarea totală a lucrării, pe parcursul derulării contractului.
Ulterior, în cursul lunii aprilie 2013, înaintea sărbătorilor pascale, inculpatul Petre Daniel Cristian, în calitate de director executiv în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova, a primit de la același denunțător suma de 10.000 lei, pentru a favoriza aceeași societate comercială, cu ocazia unui control derulat de către inspectorii din subordinea sa.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co