Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Dezastru ecologic la marginea Ploieștiului

La mai puțin de un kilometru și jumătate de Ploiești a apărut o groapă de gunoi ilegală, care se întinde pe o suprafață uriașă. Aici, în plin câmp, sunt aruncate deșeuri din construcțiile mari, pământ și deșeuri menajere, contribuind la un dezastru ecologic fără precedent. Locul se află chiar la ieșirea din cartierul Mitică Apostol, cu intrare din DN2, drumul spre Buftea. Groapa de gunoi improvizată funcționează nestingherit de aproape șase ani, fără ca vreo autoritate să poată stopa fenomenul.
Zona gropii aparține de fapt de comuna Târgșorul Vechi și are o poveste destul de încurcată. În urmă cu aproape șapte ani un SRL firmă de construcții a dat avans locuitorilor din Târgșor pentru cumpărarea terenurilor de aici, urmând ca într-un an să le achite integral. Oamenii s-au bucurat de prețurile mari oferite, însă au rămas doar cu avansul. Firma respectivă a construit și a exploatat o balastieră apoi a dispărut. După plecarea firmei, pe aceste terenuri, deja distruse de balastieră, au început să apară sute de tone de deșeuri. Primăria Târgșorul Vechi a avut și are în continuare de ales între două măsuri groaznice: să achite din buget ecologizarea, care are costuri enorme, sau să îi oblige pe localnicii proprietari ai acestor terenuri să suporte costurile.
Garda de Mediu Prahova a trimis astăzi o echipă în control la groapa de gunoi de la marginea Ploieștiului, urmând să dea din nou măsura ecologizării. Problema însă necesită măsuri care să implice toate autoritățile responsabile, altfel ne vom trezi că groapa se va extinde până la intrarea în Ploiești.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co