Actualitate

Din inimă pentru semenii lor

Curtea Bisericii Buna Vestire din Ploiești! Ca în fiecare sâmbătă dimineață e zarvă mare și miroase a mâncare. Casa parohială a fost transformată în bucătărie și sală de mese, iar câțiva voluntari împreună cu părintele Bogdan Grigorescu, au demarat, în urmă cu doi ani, acțiunea numită masa săracilor.
Încă de la început, părintele l-a avut alături pe Lorin, un tânăr profesor de istorie.
Printre voluntari se numără și colegul nostru, jurnalistul Victor Preda. Pentru el bucătăria este o pasiune. Dacă în cadrul televiziunii VP TV este realizator de emisiuni, în timpul liber este voluntar și gătește pentru cei 170 de beneficiari.
Face totul cu dăruire și se bucură că poate ajuta atâtea suflete.
Victor nu este singur în bucătărie. Alături de el sunt soții Mleșnițe. Ionuț are 38 de ani și este agent de pază, iar Cristina, soția lui, este agent de vânzări.
Mâncarea este binecuvântată de părintele Grigorescu, imediat după slujbă. Apoi începe forfota.
Peste 30 de voluntari. Cu toții se bucură că pot face ceva pentru semenii lor.Acest lucru îl simte și Georgiana, educator de profesie.
Acești oamenii se gospodăresc din banii care vin din donații. Dar sunt și persoane care aleg să facă parastasul pentru persoanele dragi donând alimente sau bani, pentru masa săracilor. Așa a ales să facă și nea Mitică pentru parastasul soției.
Un bătrânel de 70 de ani, rămas singur și care trăiește într-o casă dărăpănată. Este unul dintre beneficiari, iar masa caldă este pentru el o binecuvântare.
Alimente vor fi împărțite și în Ajunul Crăciunului, iar de această dată vor fi mai mulți beneficiari.
Astfel, peste 500 de persoane au anunțat că vor dona pachete și alimente pentru acțiunea din 24 decembrie. Acestea se strâng la Biserica Buna Vestire din Ploiești.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co