Actualitate

Din nou un comandant bărbat, la Colegiul Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza

Colonelul Aurel-Constantin Neagu este noul comandant al Colegiului Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza. Ceremonia militară de predare-primire a comenzii instituţiei a avut loc la finalul săptămânii trecute, ocazie cu care elevii și cadrele militare și-au luat rămas bun de la fostul comandant colonelul Doina Mureșan.
Aceasta a condus colegiul timp de aproape doi ani, fiind prima femeie comandant din istoria instituțiilor militare de învățământ din România. A plecat de la colegiul brezean, după ce a fost numită în funcția de şef al Colegiului Naţional de Apărare din Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.
Ceremonia s-a încheiat cu defilarea întregului efectiv al colegiului, condus de actualul comandant, colonel Aurel-Constantin Neagu. Acesta are o bogată experienţă militară, fiind veteran al teatrelor de operaţiuni şi îndeplinind funcţii diferite, în special în instituţii militare de învăţământ. Rezultatele obţinute pe parcursul carierei militare au fost recompensate prin conferirea de ordine şi medalii naţionale şi internaţionale. Din august 2016 şi până la preluarea conducerii a fost locţiitor al comandantului Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co